Řidiče osobního auta odvezl vrtulník do nemocnice. | foto: HZS Pardubického kraje

Auto jelo dlouho přímo proti mně, řekl po nehodě otřesený řidič kamionu

  • 8
V Kočí nedaleko Chrudimi se střetl před sedmou hodinou ráno kamion s osobním autem. Vrtulník odvážel těžce zraněného muže. Řidič kamionu řekl, že auto jelo dlouho v levém pruhu přímo proti němu.

„Jednalo se o čelní náraz osobního vozidla s kamionem. Z velmi zdemolovaného vozidla museli hasiči vyprostit zaklíněného řidiče,“ řekla mluvčí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje Vendula Horáková.

Pro profesionální hasiče z Chrudimi bylo vyproštění náročné, protože automobil byl zcela namáčknutý na kamionu. Po vyproštění byl zraněný řidič předán do péče zdravotníků a vrtulník ho převezl v kritickém stavu do traumacentra královéhradecké nemocnice. Spolujezdec z osobního auta podle prvních informací neutrpěl vážnější zranění.

„Řidič kamionu byl v šoku. Na místě vypověděl, že osobní automobil jel dlouhou dobu v protisměru. Zda za nehodu může mikrospánek, nyní musí prošetřit policisté,“ dodala mluvčí hasičů.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit