(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Martin Stolař, MAFRA

Alternativní tresty nezabraly. Žena je za záškoláctví svých dětí ve vězení

  • 22
Žena z Ostravy trvale zanedbávala výchovu svých tří dětí. Ty sbíraly ve škole stovky neomluvených hodin, matka ratolestem dovolila dlouhodobě vést zahálčivý život. Podmínečný trest ani obecně prospěšné práce nestačily, žena tak za své chování pyká ve vězení.

Jednatřicetiletá žena byla za zanedbávání svých povinností opakovaně odsouzena. Jen za poslední tři měsíce minulého školního roku její tři ratolesti ve věku od 10 do 15 let nasbíraly na ostravských základkách 850 neomluvených hodin. „Dětem umožnila vést zahálčivý život. Opakovaně porušovala svou povinnost vyplývající z rodičovské odpovědnosti,“ potvrdila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Podmínečné tresty její chování nezměnily, k obecně prospěšným pracím ani nenastoupila. Před nedávnem ji proto soud poslal natvrdo do vězení. A to na půl roku. I nástupu za mříže se ale žena vyhýbala. „Do věznice byla eskortována policisty po soudem stanovené lhůtě,“ dodala Holčáková.

Žena si tak ještě přitížila, kromě přečinu ohrožování výchovy dítěte je nyní nově podezřelá i z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Pobyt za mřížemi si může prodloužit až na pět let.