Kolo uvolněné z nákladního vozu narazilo do osobního auta. | foto: Policie ČR

Z nákladního auta se na dálnici uvolnila rezerva, poničila vůz v protisměru

  • 1
Policisté pátrají po řidiči nákladního auta, kterému minulý týden odletělo na dálnici u Prostějova rezervní kolo a zasáhlo osobní vůz. Policistům by pomohli také svědci a kamerové záznamy z projíždějících vozidel.

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po 5. hodině ranní. Po dálnici D46 jel ve směru od Vyškova na Prostějov řidič s osobním vozem Volkswagen Caddy.

„U Prostějova, kde je kvůli stavebním pracím provoz sveden pouze do jednoho jízdního pruhu pro každý směr, mu do jízdní dráhy nečekaně přiletělo kolo od protijedoucí nákladní soupravy,“ informovala olomoucká policejní mluvčí Marie Šafářová.

Řidič se snažil letícímu předmětu vyhnout. „Nicméně kolo přesto dopadlo na přední část jeho vozu, kterou poškodilo. Poté se odrazilo a spadlo na vozovku,“ popsala Šafářová.

Řidič s poškozeným autem zastavil na nejbližším možném místě a přivolal policii. „Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Škoda na vozidle byla předběžně odhadnutá na 60 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího šetření,“ doplnila Šafářová.

Policisté dálničního oddělení Kocourovec nyní pátrají po řidiči patrně bílého náklaďáku, kterému se zřejmě za jízdy uvolnila rezerva.

„K objasnění okolností nehody by jim mohla pomoci svědectví kolemjedoucích řidičů, případně kamerové záznamy z palubních kamer projíždějících vozidel,“ sdělila Šafářová.

S informacemi k nehodě se mohou lidé obrátit telefonicky buď přímo na dálniční oddělení Kocourovec, a to na telefonní číslo 974 762 751, nebo na bezplatnou linku 158.