ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Násilník zbil družku nejméně dvakrát týdně, ta s ním přesto dál zůstávala

  • 6
Případem dlouhodobého domácího násilí se od tohoto týdne zabývají policisté z Hranic na Přerovsku. Na ty se obrátila žena, kterou její druh naposledy držel zamčenou celý uplynulý víkend v bytě a ven se dostala až po jeho pondělním odchodu do práce. Zažívala s ním ale i mnohem horší momenty.

Mladá žena policistům po úterním příchodu na služebnu vylíčila nejen dění ze soboty a neděle, ale také to, že drogově závislý muž ji fyzicky napadal i různě psychicky týral už zhruba od poloviny roku 2020.

„Bil ji po celém těle, tahal za vlasy, častoval vulgárními nadávkami a zakazoval jí kontakt s blízkými. Zprvu nebyly útoky tak časté a intenzivní, ale zhruba od poloviny loňského roku se staly pravidelnou součástí jejich společného soužití minimálně dvakrát za týden,“ shrnula přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Postupně přibývalo různých zákazů a rozkazů, jejichž neuposlechnutí opět vedlo k nadávkám a bití. To skončilo dokonce několikrát nutností ošetření u lékaře.

Na policii se ale žena obrátila až nyní. Policisté mladého násilníka následně na deset dnů vykázali ze společného obydlí i bezprostředního okolí, a nyní vše vyšetřují jako trestný čin týrání osoby žijící ve společné domácnosti, za který hrozí v krajním případě až osm let vězení.