Plavání (ilustrační foto)

Plavání (ilustrační foto) | foto: SXC

Na dívky spadlo v prostějovském bazénu rozbité sklo a pořezalo je

  • 1
Sklo z prasklého krytu stropního světla pořezalo minulou sobotu dvě dívky při koupání v prostějovském bazénu. Podle policie, která případ vyšetřuje, utrpěly lehké zranění. Provozovatel zařízení tvrdí, že nehodu zapříčinila technická závada.

„Nejednalo se o nějakou nedbalost, kryt praskl kvůli přehřátému kondenzátoru. Naštěstí je (kryt – pozn. red.) vyrobený z bezpečnostního skla tak, že se při deformaci rozdrobí na malé kousky, které nejsou tolik ostré jako běžné střepy. Dívky ale bohužel poranily,“ popsal Vladimír Průša, jednatel Domovní správy Prostějov, která bazén provozuje.

Policejní mluvčí Miluše Zajícová ke zranění dívek uvedla, že šlo o poranění lehčího rázu.

„Případ prošetřujeme. Zatím není možné říct, zda vůbec došlo k nějakému trestnému činu. Pokud by se jednalo o technickou závadu, případ odložíme,“ uvedla.

Provozovatel plaveckého areálu nechal po nehodě zkontrolovat všechna stropní světla bazénu odborníky, kteří na další závady nepřišli.

„Podle odborné firmy by se nic podobného opakovat nemělo. Světla navíc nejsou tak stará, jsou v provozu deset let, přesto zvažujeme, že je pro jistotu necháme vyměnit, respektive nahradit jinými,“ řekl Průša.