Olomoucké Divadlo na Šantovce nabídne na jaře mimo jiné koncert Jaromíra Nohavici.

Olomoucké Divadlo na Šantovce nabídne na jaře mimo jiné koncert Jaromíra Nohavici. | foto: Jan Pešek, MF DNES

Divadelní předplatné láká v Olomouci na hry o vztazích i koncert Nohavici

  • 21
Během sedmi jarních večerů se na prknech olomouckého Divadla na Šantovce vystřídají prvotřídní herci i zpěvák Jaromír Nohavica. Divadlo představení rozdělilo do dvou skupin a spustilo prodej předplatného.

„Skupina A má motto ‚Silné pouto mezi námi‘, což vyjadřuje jednak témata vybraných inscenací, kde se jednotlivé příběhy vztahují k otázkám osobní blízkosti a vzájemného soužití, tak i náš vztah k našim divákům,“ popsala Kateřina Burešová z Divadla na Šantovce.

Diváky čekají čtyři představení, například Africká královna, Scény z manželského života v hlavní roli s Michalem Dlouhým a Michaelou Badinkovou nebo činohra s názvem Na útěku, v níž se představí Tereza Kostková a Carmen Mayerová.

„Do předplatného skupiny A jsme zařadili také unikátní koncert Jaromíra Nohavici, který zazpívá písně z inscenace Boží mlýny,“ doplnila.

Předplatitelská skupina B nabídne tři komedie. V první z nich, nazvané Osm eur na hodinu zazáří dvojice komiků Martin Zounar a Martin Kraus. Jako další bude novinka Mlčeti zlato s Janem Čenským a Danou Morávkovou a na závěr se diváci pobaví se Sašou Rašilovem a Markem Danielem v komedii Lov na losa.

Předplatné mohou zájemci zakoupit buď online na webových stránkách divadla nebo osobně na pokladně divadla. Skupina A stojí od 2 500 do 2 900 korun, skupina B pak vyjde od 1 950 do 2 250 korun. Ceny jsou odstupňovány podle vzdálenosti od pódia.

Součástí divadelních večerů bude zajímavý doprovodný program, například vernisáže uměleckých děl či nabídka vín od předních vinařů.

„Dlouhá doba, kdy jsme byli odděleni, je snad za námi a my se moc těšíme na to, že opět společně prožijeme kulturní večery,“ uzavřela Burešová.