Zdrogovaný řidič trefil strom a utekl do lesa, tam ho vyčmuchal policejní pes

  • 2
S kradeným džípem se po dálnici D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí proháněl zfetovaný mladík. Toho si všimli policisté, kterým však začal okamžitě ujíždět. Nakonec auto zastavil a snažil se schovat v lese, kde ho o chvíli později vyčenichal policejní pes.

Dopravní policisté hlídkující na D35 mezi Olomoucí a Mohelnicí si všimli podezřelého auta značky Jeep Grand Cherokee, které sjíždělo z dálnice směrem na Unčovice.

„Policisté se pokusili automobil za použití majáku zastavit, řidič však zareagoval otočením vozu, poté najel zpět na dálnici a začal před nimi ujíždět směrem na Mohelnici,“ popsala policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Řidič pak sjel z dálnice u obce Mladeč. „Odtud pokračoval na Nové Zámky. Po nějaké chvíli vjel na lesní cestu a následně do těžko sjízdného lesního porostu, ve kterém se policistům na malou chvíli ztratil z dohledu,“ uvedla mluvčí.

Pes řidiče dopadl

Policisté potom našli odstavené auto. „Na místo proto povolali policejního psovoda a další hlídky,“ popsala Vaňharová.

Za pár minut vypátral služební pes dva lidi, kteří se ukrývali v lesním houští. „Jednalo se o dvaadvacetiletého mladíka ze Šumperska a o rok starší dívku. Automobil měl řídit právě mladík, který má zákaz řízení všech motorových vozidel až do listopadu 2026,“ řekla mluvčí.

Policisté navíc zjistili, že zadržený za volant usedl pod vlivem drog. „Test na drogy dopadl s pozitivním výsledkem na amfetamin a THC. Alkohol vyloučila dechová zkouška,“ přiblížila Vaňharová.

V průběhu prověřování navíc vyšlo najevo, že vozidlo řídil mladík neoprávněně, bez svolení majitele. „Během jízdy v lesním terénu navíc narazil do stromu a způsobil na autě škodu ve výši skoro 60 000 korun,“ přiblížila Vaňharová.

Mladíka olomoučtí kriminalisté obvinili prozatím z přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci. Současně dali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby.

Zběsilý řidič navíc pro policisty není neznámý, v minulosti byl již několikrát soudně trestaný. „Mladíkovi hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až dvouletý pobyt za mřížemi,“ uzavřela Petra Vaňharová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz