Diskuze

Černého kašle v kraji výrazně přibývá, nejvíc na Olomoucku

Dusivý a dávivý kašel trvající několik týdnů, často doprovázený prudkými hvízdavými nádechy, někdy i zvracením a zmodráním ve tváři. Tak vypadá černý kašel, nemoc objevující se v Olomouckém kraji stále častěji, přičemž nejohroženější skupinou jsou malé děti. Nakazit se infekčním onemocněním, které se velmi těžko léčí, však člověk může v kterémkoli věku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ta čísla jsou totálně podhodnocená.

S černým kašlem mám hluboké zkušenosti.

Prvním problémem, o kterém není v článku ani čárka je absolutní nechuť lékařů dělat testy na černý kašel. Proč? Protože jim testy na černý kašel lezou do peněz. Jsou drahé. Praktický lékař i lékař na plicním vám nebude chtít udělat test, přestože kašlete příšerným způsobem už měsíc. Dalším důvodem je nutnost hlásit pozitivní případy na krajské hygieně. To žádný lékař nechce.

Očkované je neúčinné. My jsme byli očkování všichni a dostali to děti, my, babička, děda, všichni. Proto píši, že jsou čísla zkreslená.

Jinak ten kašel v noci je příšerný. Láme žebra. Což se nám stalo bohužel také.

4 0
možnosti
JP
JK

J74a58n 34K33a77v30a53n

22. 2. 2024 5:13

Ze by nove prichozi z vychodu?

5 3
možnosti
Foto

a nepproockovanost děti tzv. biomatek. Č. kašel je v epizodách 3-5let...pres 2tis případů bylo v roce 2014....on nikam nezmizel, holt chvíli spal.

4 0
možnosti