Řidič se na D35 slepě řídil navigací, vjel do úseku uzavřeného kvůli stavebním pracím a v něm pak najel na hromadu písku. Celá čtyřčlenná osádka skončila v péči lékařů. | foto: Policie ČR

Řidič jel podle navigace, na uzavřené části D35 najel na hromadu písku

  • 12
O tom, že se elektronice nedá bezmezně věřit, se přesvědčil řidič projíždějící Přerovskem po dálnici D35. Jeho navigace totiž neměla informaci, že je část dálnice uzavřená kvůli stavebním pracím. Muž tak vjel do zavřeného úseku a jeho vůz skončil na hromadě stavebního materiálu.

Třiašedesátiletý cizinec vezl v mercedesu tři pasažéry,  v pondělí po třetí hodině ráno havaroval u obce Bohuslávky.

„Na 298. kilometru dálnice přejel na základě pokynu navigace do levého pruhu a po průjezdu mezi směrovými dopravními značkami vjel do části dálnice uzavřené kvůli stavebním pracím. Protože nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu silnice, najel na hromadu písku, která byla v jízdních pruzích,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Nehoda kvůli navigaci

Posádka vozu utrpěla při nehodě zranění. Řidič a dvě spolujezdkyně museli být hospitalizováni v Olomouci a v Hranicích, čtvrtého cestujícího lékaři ošetřili a poté propustili do domácího ošetřování.

„Podle výsledku dechové zkoušky řidič nebyl opilý, škoda na voze je předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Policisté zatím nehodu vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila Zajícová.