Střelba v Liberci má druhou oběť. Po ženě zemřel v nemocnici i druhý zraněný

  • 71
Policisté v neděli po čtvrté hodině zasahovali u ohlášené střelby v Rudolfovské ulici na severovýchodním okraji Liberce. Dva zraněné záchranáři resuscitovali. Ženě však už nedokázali pomoci, utrpěla zranění neslučitelná se životem. Muže záchranáři oživili a s vážným zraněním ho převezli do nemocnice, kde však podle televize CNN Prima News zemřel.

„Krátce po čtvrt na pět odpoledne jsme na tísňové lince přijali oznámení o střelbě v ulici Rudolfovská v Liberci. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal několik policejních hlídek, mimo jiné také prvosledové jednotky, tzv. AMOK a psovody,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

„Po našem příjezdu byly na místě dvě zraněné osoby, které jsme bezprostředně předali do péče zdravotníků,“ popsal Robovský.

„Žena byla několik desítek minut resuscitována, ale resuscitace byla bohužel neúspěšná, utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

„Druhým pacientem byl muž, ten byl také resuscitován, tato resuscitace byla úspěšná, a s těžkým poraněním byl převezen do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ doplnil mluvčí záchranky. Televize CNN Prima News v neděli večer uvedla, že muž po převozu do nemocnice zemřel.

Případ si převzali liberečtí kriminalisté, kteří na místě vyšetřují okolnosti střelby a také důvody, proč se střílelo. Podle informací MF DNES šlo o vyřizování rodinných sporů. Muž nejprve vystřelil po své ženě, následně otočil zbraň proti sobě. 

Osobám v okolí nebezpečí nehrozilo. „Po příjezdu na místo jsme okamžitě zajistili okolí místa činu a provedli nezbytné úkony související s bezpečností v bezprostředním okolí,“ řekl policejní mluvčí.

Rudolfov je městská část na severovýchodním okraji Liberce.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,