ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Černá sobota a tři nehody. Motorkář zemřel, další řidič narazil do stromu

  • 12
Ke třem vážným nehodám došlo v sobotu na silnicích v Libereckém kraji. Při střetu s autem zemřel osmatřicetiletý motorkář. Při další dopravní nehodě se zranili tři cestující osobního auta jehož řidič nezvládl zatáčku, jeden z nich je zraněn těžce. A starší ženu s kolem zase při přecházení cesty v Bílém Kostele nad Nisou srazilo auto.

Tragicky dopadl střet motorky a osobního auta dopoledne kolem jedenácté hodiny mezi Novým Borem a Cvikovem. Těžce zraněnému osmatřicetiletému řidiči motorky nepomohla ani několik desítek minut trvající resuscitace. „Lékař musel konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

„Jednaosmdesátiletý řidič s vozidlem Škoda Fabia jel ve směru od České Lípy, kde při odbočování vlevo směrem do Svoru nedal přednost protijedoucímu motocyklistovi,“ popsala nehodu mluvčí krajské policie Dagmar Sochorová. Dechová zkouška alkohol u řidiče škodovky neprokázala.

K nehodě došlo také kolem druhé hodiny ráno v Hrádku nad Nisou. Podle mluvčího záchranky byli zraněni tři lidé cestující v osobním autě, z toho jeden těžce. „Musel být transportován do nemocnice připojený na umělou plicní ventilaci,“ dodal mluvčí.

Podle mluvčí policie jel řidič nepřiměřenou rychlostí a nezvládl zatáčku. „Auto se ocitlo mimo vozovku a postupně třikrát narazilo na stromu,“ dodala Sochorová. K nehodě došlo na silnici mezi areálem Kristýna a zdejším kruhovým objezdem.

V nemocnici skončila také cyklistka, která před čtvrtou hodinou odpoledne přecházela silnici v Bílém Kostele nad Nisou. Podle Sochorové došlo ke střetu s osobním autem. Starší žena utrpěla středně těžké poranění.