Chris Norman na koncertě v Liberci (6. listopadu 2021)

Chris Norman na koncertě v Liberci (6. listopadu 2021) | foto: Jan Pešek, MF DNES

Festival Benátská bude bez hlavní hvězdy, Chris Norman přišel o hlas

  • 9
Festival Benátská! s Impulsem, který začíná už ve čtvrtek, přišel o hlavní hvězdu. Anglický zpěvák a někdejší hlas kapely Smokie Chris Norman onemocněl a do Liberce nepřijede. Pořadatelé kvůli nastalé situaci pozmění harmonogram festivalu.

Dvaasedmdesátiletý rocker, který nazpíval řadu hitů, měl na Benátské vystoupit v pátek večer. Kromě interpretů ze Slovenska šlo o jedinou zahraniční hvězdu celého festivalu.

„Neskutečně mě mrzí, že do Liberce nepřijedu a nezahraji, ale bohužel jsem ve stavu, kdy mohu pouze ležet. Doufám, že se dám brzy dohromady a co nejdříve uvidím své fanoušky v Česku,“ vzkázal Norman, který kvůli vysokým horečkám a kašli částečně přišel o hlas a i se svou manažerkou komunikuje pouze prostřednictvím SMS.

O změně organizátoři informovali ve středu večer, tedy dva dny před Normanovým koncertem a den před začátkem festivalu.

„Podobné změny na poslední chvíli jsou noční můrou každého z nás, doufali jsme, že nám se vyhnou. Ještě včera večer jsme seděli s Chrisovým road managerem na hotelu a ladili poslední detaily. Bohužel realita je, jaká je, ale doufám, že se nám podařilo program upravit tak, že i letos budou fanoušci z Benátské odcházet spokojení. Všem se omlouváme,“ říká ředitel Benátské Pavel Mikez s tím, že místo na vystoupení Chrise Normana se posune koncert Rybiček 48.

Liberec obsadí rockoví dinosauři, Benátská láká na legendy a nového maskota

„Vzhledem k tomu, že Rybičky loni vyprodaly svůj koncert za tři a čtvrt hodiny a i na Benátskou přijedou s ohromnou show, tak věřím, že budou důstojnou náhradou. Chrisovi samozřejmě přejeme co nejrychlejší uzdravení a třeba se uvidíme příští rok. I já bych se chtěl fanouškům omluvit a doufám, že na nás nezanevřou,“ dodává spolumajitel festivalu Petr Pečený.

Festival Benátská! s Impulsem není jediným českým festivalem, který náhled přišel o hlavní hvězdu. Hned dvojitou smůlu měl letošní ročník Colours of Ostrava. Účast ze zdravotních důvodů zrušila zpěvačka Ellie Goulding, technická závada na letadla zase neumožnila vystoupení muzikanta, který si říká Burna Boy.

27. července 2019