Papírové hlavy z řady Lowpolya a jejich autor Ivan Zabíral | foto: Blue Gekko/Lowpolya

V kadeřnictví se nemusí jen stříhat vlasy. Mohou sem i zvířecí hlavy

  • 1
Se zajímavým konceptem do Prahy přišel kadeřnický salon Joshua. Ve svých prostorách se rozhodl otevřít dočasnou, takzvanou pop up galerii. Od minulého týdne jsou v ní k vidění speciální 3D papírové zvířecí hlavy, které vznikají technikou slepování. Jejich autorem je Ivan Zbíral.

Všechny exponáty, které jsou v kadeřnictví vidění, jsou v téměř reálné velikosti dospělých zvířecích jedinců. „Myslím, že to je dobrá příležitost, jak představit modely širší veřejnosti. Osobně jsem moc zvědavý na reakce lidí, kteří na vernisáž přijdou,“ říká Ivan Zbíral.

Jeho modely využívají polygonových struktur a minimalistického designu. Důraz klade na to, aby zachovávaly a ctily charakteristické znaky zvířat. Zároveň však vždy musí plnit funkci vkusného interiérového doplňku.

Zbíral chce prostřednictvím projektu představit svou novou designovou řadu Lowpolya, která se bude soustředit právě na vyrábění vystavovaných slepovaných papírových modelů.

Instalace se zvířecími hlavami přichází do kadeřnictví Joshua jako druhý umělecký projekt v řadě. Předcházela mu instalace Mirrors, jejíž smysl spočíval v tom, že různí umělci malovali na zrcadla v kadeřnictvími speciálními barvami na vlasy.