Záhada žlutých žabek - Záhada žlutých žabek - nová kniha Haliny Pawlowské | foto: Motto

Vyšlo: Halina Pawlowská představuje žabičky

Nudí Vás už vánočním rozjímání u televize a stokrát ohrané filmy? Zkuste třeba nějakou zajímavou knížku. iDNES opět představuje pěknou řádku zajímavých titulů.

KNIŽNÍ TIPY iDNES
předcházejí knižní tipy najdete zde

Velká kniha EtiketyLadislav Špaček: VELKÁ KNIHA ETIKETY 
Kniha je univerzální průvodce různými společenskými událostmi. Seznamuje čtenáře se všemi formami společenského styku, se správným řešením společenských situací, s pravidly jednání jak doma, tak v cizině. Množstvím informací a rad překonává všechny dosud vydané příručky společenského chování
Vydalo: Mladá Fronta. Kategorie: Naučné
Hodnocení iDNES:

EldestChristopher Paolini: ELDEST 
Šíří se temnota, přichází beznaděj, vládne zlo. Pokračování fantasy bestselleru Eragon z pera Christophera Paoliniho opět dobývá svět! Eragon cestuje se Safirou do elfského města Ellesméry, aby podstoupil výcvik v kouzlení a boji, životně důležitých dovednostech Dračího jezdce.
Vydalo: Fragment. Kategorie: Fantasy
Hodnocení iDNES:

Záhada žlutých žabekHalina Pawlowská: ZÁHADA ŽLUTÝCH ŽABEK
Autorka o své nové knize říká: "Tohle není román o lásce…. Do této knížky jsem zařadila povídky, sloupky, hodně rad, infantilní reportáž a pár historek, které mi vyprávěla má kamarádka…." Ale hlavně v knize najdete pro autorku tolik typický humor a sebeironii.
Vydalo: Motto. Kategorie: Beletrie
Hodnocení iDNES: ???

Pod dekouCraig Thompson: POD DEKOU 
Pod dekou je první objemný komiks v dějinách tohoto žánru, kterému nakladatel věřil natolik, že jej vypustil v knižní podobě rovnou, aniž by jej měl otestovaný v nějakých sešitových či časopiseckých vydáních. Jde vlastně o velmi civilně, ale přitom nápaditě a zábavně líčený příběh autorova dětství, mládí a první velké lásky.
Vydalo: BB Art 2005. Kategorie: Komiks
Hodnocení iDNES:

Je to i můj životJodi Picoultová: JE TO I MŮJ ŽIVOT
Anna není nemocná, ale jako by byla. Ve třinácti letech má za sebou nespočet chirurgických zákroků, nemocničních pobytů, transfuzí a injekcí - jen proto, aby její starší sestra Kate mohla žít. U Kate totiž ve dvou letech propukla leukémie a její rodiče se rozhodli pro další dítě, aby pro nemocnou dceru získali dárce kostní dřeně.
Vydal: Ikar 2005. Kategorie: Beletrie
Hodnocení iDNES:

Ve vlastním stínuCatherine Deneuve: VE VLASTNÍM STÍNU 
Catherine Deneuve patří k největším světovým filmovým hvězdám a od roku 1968, kdy se její portrét objevil na titulní straně časopisu Newsweek se slovy "nejkrásnější žena světa". Knihu doplňuje hereččino interview s Pascalem Bonitzerem, její kompletní filmografie a jedinečná obrazová příloha z rodinného alba i z natáčení.
Vydalo: Ikar 2005. Kategorie: Vzpomínky
Hodnocení iDNES:

Polévka z granátových jablekMarsha Mehranová : POLÉVKA Z GRANÁTOVÝCH JABLEK
Obyvatelé městečka Ballinacroagh nikdy nepoznali žádné větší kulinářské výstřednosti než mdlá žebírka se zelím v místní vývařovně. To se ovšem mělo změnit změnilo, když se do irského zapadákova přistěhovaly tři exotické sestry Aminpúrovy a otevřely si restauraci s názvem Café Babylon.
Vydalo: Ikar 2005. Kategorie: Beletrie
Hodnocení iDNES:

knihy, literatura - ilustrační fotoMike Ashley: VELKÁ KNIHA ŘÍMSKÝCH DETEKTIVEK 
Cicero tu vystupuje jako detektiv amatér. Ceasar se zjevuje jako hrůzostrašný duch, jehož tajemství se pokouší odhalit jiný slavný řečník. Povídky obsažené v této knize nejsou jen detektivními příběhy, ale mohou sloužit jako lákavá pozvánka ke vstupu na tajemná místa historie antického Říma.
Vydalo: Knižní klub 2005. Kategorie: Detektivka
Hodnocení iDNES:

MagykAngie Sageová - MAGYK 
Na počátku je dítě nalezené v lese - příběh, který se pak odvíjí, je strhujícím dobrodružstvím v čarovném světě fantazie a kouzel. Kniha o Septimusovi Heapovi je v zemi svého vzniku, Velké Británii, mimořádně úspěšná a mnozí ji považují za zdařilého konkurenta slavného Harryho Pottera.
Vydalo: Nakladatelství Jota 2005. Kategorie: Pro děti
Hodnocení iDNES: ???

Vražda na křtináchLee Harrisová: VRAŽDA NA KŘTINÁCH 
Bývalá jeptiška Christine jede na křtiny syna své kamarádky Maddie do městečka Studburg. To bylo před třiceti lety zatopeno kvůli stavbě přehrady a nyní se díky velkému suchu opět objevilo. Když Christine prochází vlhkými zákoutími suterénu kostela, objeví zde ostatky těla mladé ženy
Vydalo: Nakladatelství Motto 2005. Kategorie: Napětí
Hodnocení iDNES: