Z nového celobarevného vydání Domečku pro panenky

Z nového celobarevného vydání Domečku pro panenky | foto: Crew

Český Sandman už má Domeček pro panenky celý v barvách

  • 1
Zatímco první české vydání zdobil surreálný obraz domečku, to nynější na obalu doprovází doslova hororová panenka. Řeč je o druhé knize Sandmana nazvaná právě Domeček pro panenky, která nyní vychází v celobarevné verzi.

Nakladatelství Crew českým milovníkům komiksu poprvé dopřává příběhy Neila Gaimana tak, jak byly koncem osmdesátých let Malcolmem Jonesem III., Mikem Dringenbergem a dalšími třemi výtvarníky stvořeny.

Autor Sandmana Neil Gaiman zve v druhé osmičce příběhů čtenáře do rozvrácené říše, kam se její vládce, pán snů Morfeus, vrací po sto letech vězení. A jako by nestačilo, že uprchlo několik nočních můr, řádí v říši snů v podobě mladé dívky jakýsi vír, který může sny zcela zničit.

Tolik krátce k náznaku děje, který začíná kapitolou Příběhy psané v písku a který zavede čtenáře kamsi do Afriky, kde právě stařešina rodu bere dospívajícího mladíka na iniciační obřad do rozpálené pouště.

Autor Sandmanem

Gaiman opět čtenářům servíruje mix své fantazie, kde se střídá snový svět s tím mytickým, kde se lze pouhým otočením stránky dostat z reality kamsi do dob minulých. 

„Zapomeňte na to, co se píše na titulní stránce. Hrdina i autor zde splývají,“ předesílá v předmluvě britský umělec Clive Barker. „Po dobu, kterou strávíte čtením, je pan Gaiman Sandmanem,“ dodává.

Ostatně za pravdu mu dává už letmý pohled na zadní stranu obálky, kde na čtenáře shlíží Gaiman v podobném rozcuchu, jaký výtvarníci dali jeho nejslavnější postavě.