Kapela Wohnout

Kapela Wohnout | foto: Michal Skořepa

VIDEO: Na klip Kocovina spotřeboval Wohnout skoro tisíc pivních lahví

  • 6
Skupina Wohnout představuje další singl z aktuálního alba HUH!, které vydala ve druhé polovině prázdnin. Pro fanoušky čtveřice připravila také zpěvník, který vydává v tištěné i digitální podobě.

Píseň Kocovina zaujala ověřené místo ve festivalovém playlistu, bylo tedy jen otázkou času, kdy se fanoušci dočkají i videoklipu. Scénáře, režie i střihu se ujal opět Michal Skořepa, který s kapelou dokonce v září vystupoval coby náhradní kytarista, když měl Honza Homola úraz a nemohl po operaci prstu hrát na kytaru.

Videoklip se točil na domovských Vinohradech a použito bylo skoro tisíc lahví od piva. „Po mnoha špatných zážitcích jsme se rozhodli udělat písničku o kocovině. Navzdory bolestivému tématu to bylo jedno z nejhezčích natáčení, jaké jsme kdy zažili,“ komentuje atmosféru na place Matěj Homola.

Kapela kromě videoklipu vydává i ilustrovaný zpěvník. Obsahuje čtyřicet tři písní ze všech deseti doposud vydaných řadových alb, a to v notovém zápise s akordy pro ukulele i kytaru.

„Vybrali jsme do něj ty písničky, které často hrajeme na koncertech, ale prostor dostaly i některé zapomenuté kousky,“ doplňuje kapela.

K dostání je nejen v tištěné podobě na kapelním e-shopu, ale také digitálně pro knižní čtečky nebo mobily.