Bohemian Symphony Orchestra Prague

Bohemian Symphony Orchestra Prague | foto: archiv BSOP

Pražskou Smetanovu síň rozezní v květnu melodie hollywoodských trháků

  • 3
Ve Smetanově síni pražského Obecního domu se bude 2. května konat koncert Hollywood In Prague Orchestr čítající šedesát hudebníků a čtyři pěvecké sólisty včetně Davida Gránského, připomene slavné filmové melodie.

Star Wars, Harry Potter, Piráti z Karibiku, Mission Impossible, Indiana Jones nebo Titanic jsou tituly, které zazářily na stříbrném plátně a vryly se do srdcí a paměti diváků téměř všech věkových kategorií nejen příběhem, ale také nezapomenutelnými hudebními motivy. Večer s Bohemian Symphony Orchestra Prague tyto a mnohé další kasovní trháky připomene. 

Během koncertu zazní i melodie ze seriálu Hra o trůny, z romantických komedií Láska nebeská, Deník Bridget Jonesové nebo skladba Shallow z filmu Zrodila se hvězda v hlavní roli se zpěvačkou Lady Gaga. 

„Filmová hudba je jedinečná v tom, že dokáže zaujmout posluchače napříč žánry a spojuje diváky všech generací,“ říká šéfdirigent a zároveň ředitel Bohemian Symphony Orchestra Prague Martin Šanda, který toto hudební těleso v roce 2002 založil.

Od té doby si orchestr připsal na konto mnoho úspěchů, například několik evropských turné s rockovými kapelami Deep Purple, Nazareth, Europe, Uriah Heep, Alice Cooperem a dalšími. Spolupracoval rovněž se švédskou metalovou kapelou Sabaton, španělským operním pěvcem José Carrerasem, Michaelem Bublém nebo vokální skupinou The Tenors.