Rolling Stones na koncertu v pražských Letňanech 4. července 2018

Rolling Stones na koncertu v pražských Letňanech 4. července 2018 | foto:  Michal Růžička, MAFRA

Rolling Stones se v dubnu vrátí do USA, turné tu odehrají po třech letech

  • 0
Legendární britská skupina The Rolling Stones se v dubnu po třech letech vrátí do Spojených států se sérií koncertů. Americkou část turné No Filter zahájí v dubnu a do června vystoupí na stadionech ve 13 městech USA. O turné informoval hudební magazín Rolling Stone.

Americké turné nezdolných rockových veteránů odstartuje 20. dubna na Hard Rock Stadium ve floridském Miami Gardens a završí se 21. června na chicagském stadionu Soldier Field. The Rolling Stones během turné zavítají například také do Houstonu, Seattlu, Denveru či Filadelfie. Vstupenky se začnou prodávat 30. listopadu.

„Je pro nás vzrušující hrát na stadionech ve státech,“ uvedl frontman kapely Mick Jagger a vyzdvihl jejich „úžasnou energii“. „Vždycky jsme moc rádi hráli ve státech. Jsou tam velké davy,“ pochválil americké fanoušky kytarista Keith Richards.

Turné bude první větší sérií koncertů skupiny v USA od turné Zip Code z roku 2015. V uplynulých dvou letech měli Stones koncerty pouze v Evropě.

Na rozdíl od maratonských turné z dřívějších dob však loni uspořádali jen 14 koncertů a letos dalších 14. Mezi nimi byl 4. července i koncert v pražských Letňanech, na němž zazněly především staré hity jako It’s Only Rock ‚n‘ Roll (But I Like It), Paint It Black, Honky Tonk Women, Sympathy for the Devil nebo (I Can’t Get No) Satisfaction. Poslechnout si je přišlo na 50 000 lidí.

19.listopadu 2018 v 21:00, příspěvek archivován: 20.listopadu 2018 v 06:27

VIDEO: The Rolling Stones have just announced details of their US Tour 2019: https://t.co/cimRWrDl07 ???? There will be a fan pre-sale Weds 28 Nov 10am (local time) - If you want access to the pre-sale then enter your details here: https://t.co/yQWLqONHsv b

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

The Rolling Stones have just announced details of their US Tour 2019: https://t.co/cimRWrDl07 There will be a fan pre-sale Weds 28 Nov 10am (local time) - If you want access to the pre-sale then enter your details here: https://t.co/yQWLqONHsv by Tuesday 27 Nov 9am EST. https://t.co/zobo3Po4y9

,