Kabát- Josef Vojtek

Kabát- Josef Vojtek - Corrida Tour, Výstaviště Brno (15. května 2007) | foto: Radek Miča, MAFRA

Rockový Basinfirefest láká na Kabát a Queensryche

  • 1
Šestý ročník obřího Basinfirefestu, který patří k největším hudebním akcím v zemi, odstartuje v pátek ve Spáleném Poříčí na Plzeňsku. Organizátoři věří, že přivítají minimálně deset tisíc návštěvníků.

Třídenní rocková smršť se uskuteční tradičně na louce v těsné blízkosti města. Festivalový areál se otevře už v 11 hodin dopoledne.

Na třech žánrově oddělených scénách se představí přední kapely, přičemž ani jeden festivalový den nebudou chybět hvězdy ze zahraničí. Kromě zavedených jmen se představí i několik méně známých, leč hudebně zajímavých a invenčních souborů z různých koutů světa.

Fanoušci se budou moci opět dopravovat kyvadlovou dopravou z Plzně, která je tentokrát za poplatek 30 korun, ale bude posílena o další spoje. Počítá se samozřejmě i s kempováním a parkováním přímo na louce.

A kdo se tedy stane největším hudebním lákadlem? Letos to určitě budou zmiňovaní "Kabáti", na které se mohou těšit fanoušci v pátek od 22 hodin. Během 75 minut předvedou největší hity celé své kariéry. Dále potěší metalové duše progresivní metalisté Queensryche.

Doslova školu power metalu předvedou němečtí Primal Fear, o nic horší výkony jistě nelze čekat od Communic, Sertonal, Evidence One, Thunderbolt či Nightmare. Velkou událostí, nejen pro fanoušky Iron Maiden, bude bezesporu vystoupení jejich ex-zpěváka Paula Di'Anna.

Stálicemi dobré muziky jsou Arakain, Törr, Krucipüsk, Cocotte minute či Benjaming band. Za povšimnutí stojí ale také vystoupení kytarových virtuózů Michala Pavlíčka a Miloše Dodo Doležala.

Legendy Plexis i Visací zámek

Publikum se může pořádně odvázat při produkci veselých partiček, jako je Wohnout, Vypsaná Fixa či Post-It. Do Spáleného Poříčí míří i tuzemské punkové legendy Plexis a Visací zámek.

Novinkou festivalu je rocková hospoda, která bude otevřena non-stop. Zde se uskuteční i bohatý doprovodný program, na obrazovkách poběží klipy, lidé budou moci sledovat i evropský šampionát ve fotbale, k dispozici bude rockové karaoke. Nebude chybět ani velkokapacitní hala s posezením pro 1 500 lidí.

,