Rádio Limonádový Joe nahradí bulvár

  • 40
Rádio Limonádový Joe, které provázel několik let svérázný humor i finanční problémy, nebude příští rok již vysílat. Na jeho místo nastoupí rádio Expres, které slibuje přinášet posluchačům "kultivovaný bulvár". Rozhodla o tom dnes rada pro rozhlasové a televizní vysílání. V Brně se rada dnes rozhodla přidělit frekvenci 103,4 MHz rádiu Petrov společnosti PS Křídla, uvedla mluvčí rady Helena Havlíková.
Další novou stanicí bude rádio Zeppelin, které na frekvenci 95,3 MHz vystřídá v Praze stanici Vox. Zeppelin má být rockové rádio pro dospělé, řekl dnes večer na dotaz ČTK místopředseda vysílací rady Petr Štěpánek.

Vysílací rada se podle ní rozhodla ve vypsaných licenčních řízeních "upřednostnit nové provozovatele, jejichž projekty přinášejí originální programové formáty, které přispějí k oživení rozhlasové scény v ČR".

U všech tří frekvencí vyprší jejich dosavadním uživatelům vysílací licence koncem letošního roku. V jiných případech se rada v minulosti při rozhodování o licencích opakovaně přikláněla k tomu přidělit je znovu původnímu provozovateli, pokud s ním "nebyly problémy".

Fotografie z posledního dne tradičního vysílání rádia Limonádový Joe.

Fotografie z posledního dne tradičního vysílání rádia Limonádový Joe.

,