The Killers | foto: Universal Music

Na Rock for People ulovili hvězdu: The Killers

  • 2
Festival Rock for People oznámil svoji největší letošní hvězdu. Přehlídku, která se letos stěhuje do Hradce Králové, ozdobí američtí rockeři The Killers.

"Jsme nesmírně rádi, že The Killers přijedou poprvé zahrát svým českým fanouškům právě na náš festival," uvedl za pořadatele Šimon Kotek.

The Killers přiletí svým soukromým letadlem do Česka již 3. července, jejich vystoupení na hlavním podiu Rock for People je naplánováno o den později. Dalšími hvězdami letošního ročníku budou Basement Jaxx a The Hives.

Lasvegaská kapela debutovala v červnu 2004 albem Hot Fuss, kterého se po světě prodalo přes pět milionů kusů. Loni na podzim pak následovala druhá deska Sam's Town.

The Killers, které tvoří Brandon Flowers (zpěv, klávesy), Dave Keuning (kytara, zpěv), Mark Stoermer (baskytara, zpěv) a Ronnie Vannucci Jr. (bicí, perkuse), patří k nejvytíženějším koncertním kapelám současnosti.

V únoru a březnu objeli Evropu v rámci turné k albu Sam's Town, které v dubnu a květnu pokračuje ve Spojených státech. Na starý kontinent se kapela vrátí v červnu, aby se představila na skoro všech významných festivalech.

The Killers například ozdobí program anglického Glastonbury, belgického Rock Werchteru, dánského Roskilde, skotského T in the Park či irského Oxegen Festivalu. A nebudou chybět ani na Rock for People, který se letos přesouvá z Českého Brodu na letiště v Hradci Králové.

"Jedním z důvodů stěhování festivalu je naše snaha přilákat skutečně hvězdné a aktuální kapely z první ligy světového rocku. Prostřednictvím The Killers se nám tento cíl podařilo splnit a s velkým očekáváním se těšíme na tuto novou výzvu a vskutku přelomový okamžik v historii festivalu," podotkl Šimon Kotek.