Marpo o domácím rapu: Minus vidím ve zbytečném pozérství a neautentičnosti

  • 12
V krátké pauze, kterou si Chinaski loni dopřáli, si bubeník kapely Ota "Marpo" Petřina odskočil k rapu. Jeho v pořadí již čtvrté album s názvem Knockout právě vychází. "Baví mě dělat hudbu a bubnovat, jsem rád a pyšnej že můžu být součástí Chinaski. Kdo z našich předních raperů umí na nějaký hudební nástroj kromě hraní na flašku od piva," napsal v chatu se čtenáři iDNES.cz.

Odpovědi Marpa najdete zde

Čtenáři iDNES.cz se ptali on-line

"Od začátku to beru jako oddělené věci, navíc si na Chinaski nechci dělat jméno," říká raper a dodává, že fanoušci se nemusí obávat, že ve svém projevu "ubral". Nicméně přiznává, že ho hraní s populární českou kapelou změnilo.

Album vzniklo na Floridě a v seznamu hostů figuruje několik národností. S Marpem si dokonce zazpívala i finalistka pěvecké soutěže Česko-Slovenská SuperStar Karolína Majerníková (více ZDE).

"Věk, zkušenosti a životní eskapády, kdybych to mohl takhle shrnout. A samozřejmě že desce zvukově, beatama prospěla dost Amerika," popsal v chatu své největší inspirace, jež ovlivnily při natáčení.

Z Knockoutu mohou živě ochutnat ti, kteří přijdou 3. června na křest do pražského Lucerna Music Baru. Šanci mají i Tepličtí (29. května) nebo fanoušci ze Sokolova (22. května).

Čtenáře zajímalo, jak Marpo hodnotí tuzemskou scénu, v níž o své místo musel dost bojovat. "Plus je, že se rap dostává čím dál víc do podvědomí lidí a že pořád fungujeme. Minus - někdy zbytečný pozérství a neautentičnost. Jsme Češi a žijem v Čechách, ne v Americe," odpověděl.

Ota "Marpo" Petřina se narodil v roce 1985. S rapem se seznamuje už ve třinácti letech, v první kapele vystupuje vedle MC Wohnouta a DJ Paicka. V roce 2005 vydává debut Původ umění, kde kromě Wohnouta hostuje i Hugo Toxxx nebo Gipsy.

MarpoMarpo

Po úspěchu ve finále v soutěži Who´s The King Final Rap Fight přichází na trh album Marpokalypsa. Třetí desku Rapstar vychází krátce poté, co Marpo založil vlastní label Musiclovers.

Kromě bubnování v Chinaski se věnuje thajskému boxu, v němž je vicemistrem republiky. "Miluju Muay-Thai je to nejkrásnější sport na světě! Naučí Tě to disciplíně, dotahování věcí do konce, slušnosti," poradil Marpo v rozhovoru jednomu ze svých fanoušků