Ivan Mládek

Ivan Mládek - koncert v polském městě Opole (21. února 2008) | foto: ČTK

Loděnice ožívá, přijedou Čechomor či Ivan Mládek

Letní pohoda v kombinaci s koncerty předních, nejen českých, muzikantů a kapel z okruhu folku, rocku, world music či country. To je hlavní potenciál třídenního hudebního festivalu Za vodou, který v přírodním areálu Loděnice v Děhylově na Opavsku startuje v pátek a slibuje skutečně bohatou hudební nadílku.

Bluesberry, Spirituál kvintet a Čechomor, to jsme zatím jen u pátečního programu. Sobota v Loděnici nabídne další hudební lahůdky. Na dvou pódiích se vystřídají bluegrassoví DG Styl, Tomáš Kočko a Orchestr se svou porcí moravského folkloru, písničkář Pavel Dobeš, nová tvář písničkářské scény Tereza Terčová, zpěvačka Věra Martinová spolu s britským písničkářem a kytaristou Jamiem Marshallem.

Zahraje také mistr saxofonu a flétny Michal Žáček, dvorní kapela Valašského království Fleret spolu s první dámou folkloru Jarmilou Šulákovou, kytaristka a zpěvačka Lenka Filipová, nizozemsko-palestinské trio NO Blues, hlavní hvězdy sobotního programu, které loni zazářily na festivalu Blues Alive, a v závěru ještě Banjo band Ivana Mládka.

I nedělní program bude pestrý - vystoupí například Žalman a spol. či písničkář Pepa Streichl. "Po dlouhé době se bude v neděli opět platit vstupné. Bude ale jen symbolické - v předprodeji osmdesát a na místě sto korun," říká Alena Mohylová z agentury Flash Steel, která festival produkuje, a doplňuje ceny vstupenek pro další dny: páteční lístek stojí v předprodeji 250 a na místě 270 korun, sobotní 290 a 310 korun, permanentka na celý festival v předprodeji 590 a na místě 680 korun.