Zpěvák Joost Klein | foto: Live Nation

Z finále Eurovize ho vyhodili. Joost Klein příští rok vystoupí v Praze

  • 1
Vycházející nizozemská hvězda Joost Klein míří poprvé do Česka. Z finále letošní Eurovize kvůli nevhodnému chování vyřazený performer předvede 10. března 2025 v prostorách Archa+ s kombinaci popu a rapu s tvrdými elektronickými žánry jako hardbass nebo drum and bass.

Na soutěži Eurovize reprezentoval šestadvacetiletý Joost Klein Nizozemsko s písní Europapa. Složil v ní hold svému otci, který ho učil, že neexistují žádné hranice ani limity, pokud si chcete splnit své sny.

„Europapa je o sirotkovi, který cestuje po Evropě a ještě dál, aby našel sám sebe a vyprávěl svůj příběh,“ vysvětluje Joost Klein.

„Zpočátku ho lidé nepoznávají, ale on se dál chopí každé příležitosti, aby se zviditelnil. Je to písnička věnovaná mému otci, který mi předal expanzivní pohled na svět,“ dodává zpěvák.

S Kleinovým jménem a účastí na Eurovizi je spojena kontroverze – na základě stížnosti jedné z členek štábu mu byla kvůli kvůli nepřiměřenému chování a naznačenému „výhružnému pohybu“ směrem ke kameramance zapovězena účast ve finále.

Vstupenky na Kleinův koncert budou v prodeji od 14. května v obvyklých předprodejích za 690 Kč.