Z klipu k písni Jsem vymletej od kapely J.A.R.

Z klipu k písni Jsem vymletej od kapely J.A.R. | foto: Neuschl Design

VIDEO: Hlavua v dezolátním stavua od J.A.R. dostala psychedelický klip

  • 4
Skupina J.A.R. se dočkala třetího klipu ke svému albu Eskalace dobra. Animované video ke skladbě Jsem vymletej tvoří nepřeberné množství ručně kreslených obrázků a vznikl v dílně slovenského animátora a sochaře Norberta Neuschla. Na iDNES.cz klip uvádíme v premiéře.

„Kapela J.A.R pro mě byla vždy top na česko-slovenské hudební scéně, takže tato spolupráce je malým snem,“ vysvětluje Norbert Neuschl, proč se do práce na klipu pustil. Konkrétně píseň Jsem vymletej prý nedokázal přestat poslouchat. „To spojení bizarnosti a inteligentního humoru je úžasné. Okamžitě jsem viděl krátký příběh života ryby s lidským charakterem, které do akvária něco hodili.“

Celým klipem se tak nese mírně psychedelické a částečně erotické ztvárnění představ a iluzí v kombinaci s ilustrovanými obrazy textu skladby.

„Já mám hlavu hlavua v dezolátním stavua! Švihlý až téměř psychedelický text si zaslouží pořádně manický barevný grafický svět, který určité črty v kvalitě písně nejen zdůrazní, ale hlavně podtrhne její šestý smysl,“ dodává autor textu Oto Klempíř. „Po zhlédnutí videa pak každý pochopí, v čem se onen kryptický smysl vlastně ukrývá – v osamělé psychiatrické automobilové honičce sebe sama, a to v záhadném snovém prostoru, kde šoféra pronásledují astrální bytosti převlečené za ryby nebo za mixér nebo za Bártu.“

Skupina J.A.R. vydala svoje poslední studiové album loni na jaře a získala za ně hned několik nominací na výroční ceny, především na Ceny Anděl a cenu české hudební kritiky Apollo.