Markéta Irglová a Glen Hansard - festival Coachella, Indio, USA (25. dubna 2008)

Markéta Irglová a Glen Hansard - festival Coachella, Indio, USA (25. dubna 2008) | foto: Profimedia.cz

Irglová s Hansardem hrají poprvé v Česku. Je beznadějně vyprodáno

  • 32
Poprvé od únorového triumfu s písní Falling Slowly na filmových Oscarech se písničkářka Markéta Irglová a hudebník Glen Hansard představí českému publiku. Svoji pooscarovou premiéru naplánovali na nedělní večer do divadla Archa.

Hudební i partnerské duo na pódiu doprovodí členové Hansardovy domovské kapely The Frames, předskokanem bude irský hudebník Liam Ó Maonlaí. Večer byl beznadějně vyprodaný jen několik málo minut poté, co se začaly prodávat vstupenky v předprodeji.

Hansard a Irglová v Berlíně - koncert v kostele PassionskircheHansard a Irglová v Berlíně - koncert v kostele PassionskircheOscar - Glen Hansard a Markéta Irglová s cenou za nejlepší filmovou píseňMarkéta Irglová a Glen Hansard pózují s plakátem k filmu Once po oznámení oscarových nominací

Swell Season, jak si dvojice říká, má za sebou úspěšné turné po Americe, kde se mu podařilo opakovaně vyprodat největší sály Chicaga a vystoupit v prestižní newyorské Radio City Music Hall.

popisek Hansard a Irglová vystoupili v Berlíně
portál iDNES.cz byl při tom

První evropský koncert si Irglová s Hansardem neschovali ani pro jednu domovskou zemi - Irsko a Českou republiku. Premiéru si v doprovodu zpěvačky Niny Hynes natrénovali v berlínském evangelickém kostele Passionskirche.

Hansard & Irglová - Falling Slowly
(z berlínského koncertu v Passionskirche)

Markéta Irglová a Glen HansardPo koncertu se dvojice opět přesune za oceán, kde má v plánu řadu koncertů. Na české publikum se opět dostane až koncem července, kdy Swell Season plánuje natočit koncertní DVD v Mahenově divadle, tedy na činoherní scéně Národního divadla v Brně.

popisek Když srdce zvítězí nad rozumem
postřehy z redakčního blogu

Dočkají se i festivaloví fanoušci, jelikož si dvojice do kalendářů zanesla i termíny některých tuzemských akcí. Živě je lidé uslyší v Náměšti nad Oslavou, Telči, Českém Krumlově, Českých Budějovicích a Milevsku.