VIDEO: Elán jako mladík. Felix Slováček slavil dvě životní jubilea

  • 1
Saxofonista, klarinetista, skladatel a dirigent Felix Slováček oslavil v úterý 2. května s předstihem 80. narozeniny a zároveň 60 let na hudební scéně koncertem v pražské Lucerně. Gratulovat a zazpíval přišli Helena Vondráčková, Ondřej Ruml, Jitka Zelenková a další.

Správně by měl Felix Slováček slavit až 23. května, ale jeho přáním bylo slavit právě v Lucerně, kterou miluje, ale v té době už bude její Velký sál zavřený kvůli rekonstrukci.

U mikrofonu se kromě výše zmíněných vystřídali Michal David, Dalibor Janda, Daiel Hůlka, Petr Janda, 4tenoři, výtvarnice Lucie Gelemová nebo moderátor Alexander Hemala. Dorazila i Dagmar Patrasová.

S gratulací přišla i moderátorka Alex Mynářová nebo producent František Janeček.

„Přeju mu zdraví, neutuchající elán a energii do života,“ popřála mu Mynářová. „Osmdesát je zasloužilý věk, tam patří jedině síla a energie. A tu, jak čtete každý den v novinách, má Felix na rozdávání,“ dodal Janeček.

„Felix pochází se Zlína, dokonce jsme se narodili ve stejné porodnici, i když on ve Zlíně, já v Gottwaldově. Byl generace mého tatínka, měli podobný vkus na muziku a když jsem začala v Praze zpívat, s Felixem jsme na sebe narazili a od té doby s ním příležitostně spolupracuju,“ řekla zpěvačka Dasha. „On je pořád v úžasné formě a pro nás mladší umělce je ohromnou inspirací,“ dodala.

,