Elán zahrál na střeše Impulsu své největší hity. Na podzim vyráží na turné

  • 70
Pokořili newyorskou Carnegie Hall, vyprodali pražskou Letnou a v úterý večer odehráli koncert na střeše Rádia Impuls. Elán během akustického koncertu rozezněl venkovní prostor svými největší hity včetně skladeb Nie sme zlí, Fero nebo Voda, čo ma drží nad vodou.

Slovenská pop-rocková legenda Elán letos slaví padesát let od svého vzniku. A to  ve velkém stylu. Koncert na střeše Rádia Impuls je předznamenáním podzimního narozeninového halového turné, po kterém se s kapelou rozloučí frontman Jožo Ráž.

Manažer Elánů pak v úterý ve vysílání Rádia Impuls naznačil, že možná přichází začátek konce skupiny. „Všechno má svůj začátek a také svůj konec, a jak říká Jožo Ráž, je třeba skončit v tom nejlepším. Koncert na střeše Rádia Impuls nebude posledním, protože nás čeká turné, šestnáct koncertů v Česku a na Slovensku. Je to takový předzačátek našich oslav a toho turné při příležitosti padesátých narozenin Elánu,“ vysvětlil.

Eláni koncertem na střeše kráčejí ve stopách slavných Beatles a jejich legendárního posledního živého koncertu ze střechy nahrávacího studia Apple v Londýně v roce 1969. Největší hity z padesátileté historie Elánů dostanou akustický kabát a chybět by neměla ani nejnovější milostná balada Ľúbim ťa.

Přestože nešlo o koncert veřejný, kapelu čeká úctyhodné publikum. Rádio Impuls totiž aktuálně ladí více než milion posluchačů denně. Koncert začal ve 20 hodin a trval zhruba hodinu.