Diana Rossová a Michael Jackson

Diana Rossová a Michael Jackson | foto: Profimedia.cz

Diana Rossová se dočkala. První Grammy dostane za celoživotní přínos

  • 8
Americká zpěvačka Diana Rossová si nemohla přát lepší vánoční dárek. Dozvěděla se totiž, že v únoru získá svou první cenu Grammy. Na slavnostním večeru v Los Angeles převezme sedmašedesátiletá umělkyně cenu za celoživotní přínos hudebnímu průmyslu.

Rossová, která se stala velkou inspirací například pro nyní už nežijícího zpěváka Michaela Jacksona, zažila úspěch i na poli filmovém. Za roli Billie Holidayové ve filmu Billie zpívá blues z roku 1972 získala Zlatý glóbus a se stejným výkonem byla dokonce nominována na Oscara.

Diana Ernestine Earle Rossová byla členkou populární dívčí kapely The Supremes, která fungovala pod hlavičkou prestižního hudebního vydavatelství Motown. Jako jedna z mála má na hollywoodském chodníku slávy dvě hvězdy - jednu za sólovou kariéru, druhou jako členka zmíněných Supremes.

Celosvětově prodala Rossová na 100 milionů svých desek a je označování za jednu z klíčových osobností hudebního světa 20. století.

Ceny Grammy se už po 54. budou v Los Angeles předávat 12. února. Ceny Grammy se už po 54. budou v Los Angeles předávat 12. února. Favoritem udílení je se sedmi nominacemi raper Kanye West. Šanci má i český dirigent Jiří Bělohlávek (více ZDE).

,