Daley zamixuje v Praze

Paul Daley, člen britského elektronického dua Leftfield a propagátor inteligentní hudby, bude magnetem dnešní taneční party v pražském Veletržním paláci. Bývalý muzikant Daley je především známým britským dýdžejem a má s tancechtivým publikem zkušenosti. "Už dvanáct let chodím každý týden nakupovat vinylové desky a nehodlám s tím přestat," říká dýdžej, který se drží prakticky téhož stylu. "Vždycky míchám trochu housu, techna a breakbeatu. Když lidi přijdou na tento druh muziky, tak očekávají určitý zvuk a já jim ho musím dát," tvrdí Daley.

Projekt Leftfield, který se v roce 1995 prezentoval debutovým albem Leftism, zatím uložil se svým kolegou Neilem Barnesem ke spánku. "Nedávno jsme uzavřeli celoroční světové turné, a tak odpočíváme. Barnes i já sice nahráváme nové skladby, ale zatím pracujeme každý zvlášť. Nemáme tušení, jaké bude naše další směřování," říká Daley, jehož nyní plně zaměstnává přemíchávání cizí hudby. "Jeden remix budu dělat pro DJ Josého Padillu z Ibizy. Pak mám rozpracované sólové nahrávky. Možná je vydám příští rok, ale ještě nevím, jestli pod vlastním jménem nebo pod pseudonymem," plánuje Daley.

Dnešní akce, na které roztočí Daley své gramofony, patří do série Lucky People Center zaměřené na velké party pro mnoho tisíc lidí. V hlavním sále se spolu s ním objeví skotská technokapela Slam a několik místních dýdžejů. Další pódium pořadatelé postavili v sále nazvaném Lounge Room. Tam bude jako DJ celé čtyři hodiny hrát Jean-Claude Thompson z britské skupiny Amalgamation of Soundz. To je hudebně velice sofistikovaný projekt, originálně spojující styly drum and bass, house, etnické vlivy (druhý člen kapely je íránský uprchlík), nazařaditelné elektronické experimenty a téměř novovlnně melancholickou atmosféru.

Zatímco v Lounge Room se budou líně převalovat zvláštní náladové zvuky, hlavní sál bude pulsovat technem, housem a vůbec klubovými rytmy. Zde vystoupí i skotská dvojice Slam, která existuje už od roku 1988, a patří tak k nejstarším technokapelám vůbec.

3D model Veletržního paláce, kde se uskuteční party

3D model Veletržního paláce, kde se uskuteční party

3D model Veletržního paláce, kde se uskuteční party