Geri Halliwell

Geri Halliwell | foto: EMI

Chytlavost, která už nikoho moc nezajímá

  • 1
Nejmuzikálnější "spice girl" Geri Halliwell se po čtyřech letech vyplněných bulvárními skandálky, prací na instruktážních filmech o cvičení jógy nebo "misionářským" angažmá v dresu OSN opět připomíná i v hudebních kruzích - albem Passion.

Dá se říct, že ze všech stran sklízí uznání a víceméně není důvod nesouhlasit. Nelze čekat, že by Geri oslňovala v netušených pěveckých polohách, svou osvědčenou parketu ale umí prodat s grácií a chvílemi přesvědčí i o snaze podívat se o kousek "dál".

Na albu se vedle obligátních dynamických disko-bublinek alá Kylie Minogue a odlehčených baladických popin objevují i náznaky swingové ležérnosti (titulní Passion) nebo lehce potemnělé podtóny (Love Never Loved Me).

Jistě, chce to shovívavě přehlédnout - zejména v textech - neodmyslitelnou dávku banalit a také některé nejspíš dobře míněné pokusy o oživení (závěrečná "muzikálová rozvernost" So I Give Up On Love) skončily jako trapný úlet.

Tak či onak Geri Halliwell natočila dospěle znějící kolekci, jež v intencích nenáročného popu elegantně spojuje vše potřebné - chytlavost, lehkost, pestrost, v rámci možností nápaditost - a nemá zapotřebí sklouzávat k prvoplánové podbízivosti.

Zůstává jediné, ale zásadní úskalí. Bude to všechno dnes ještě někoho zajímat? Z nahrávky přes všechnu snahu o nadhled vyvěrá esenciální příchuť devadesátek - jenže ty skončily před pěti roky. Přitom jen málokterý žánr klade tak nemilosrdné nároky na nadčasovost jako pop music.

Geri Halliwell - Passion
EMI, délka CD 42:49
Tři pecky: Desire, Let Me Love You More, Feel The Fear

Hodnocení iDNES: