Yvonne Sanchez

Yvonne Sanchez | foto: Warner Music

Chtěla bych si zatančit s Fredem Astairem, říká Yvonne Sanchez

  • 0
V Praze žijící zpěvačka polsko-kubánského původu Yvonne Sanchez, jež nedávno vydala druhé album My Garden, byla hostem on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz.

. ODPOVĚDI YVONNE SANCHEZ ČTĚTE ZDE

Yvonne Sanchez se na české jazzové scéně pohybuje už od 90. let. Spolupracovala mimo jiné s Danem Bártou a triem Roberta Balzara. To ji také doprovázelo v roce 2002 na debutovém albu Invitation, na němž převládaly jazzové standardy.

Nové album My Garden je autorské - Yvonne Sanchez se podílela na všech skladbách - a je hudebně "střiženo" více do latiny, ve které byla zpěvačka, zřejmě i díky svým genům, odjakživa doma. "My Garden je pro mě víc world music a vlastně jsou to moje normální písničky," uvedla zpěvačka v on-line rozhovoru.

. Poslechněte si ukázky

Audio ukázky z alba My Garden

Na úspěchu alba, které vznikalo několik let, má velký podíl dobrá produkce a zástup skvělých hudebníků, kteří se nahrávání zúčastnili, například pianisté Stanislav Mácha, Viliam Béreš a Jiří Nedoma, varhaník Ondřej Pivec, kytaristé Lukáš Martinek a Jonathan Ramirez, basisté Jan Jakubec, Taras Vološčuk a Rasťo Uhrík či bubeníci Roman Vícha a Martin Novák.

"I když ne všichni mají ten názor, tak písničky se od sebe liší. Podle toho jsem vybírala nebo kompletovala sestavu muzikantů na každou věc zvlášť," vysvětlila koncepci alba Yvonne Sanchez v on-line rozhovoru. "Proto v groovovějších věcech je baskytara a fenderpiano a v klasických věcech jako bossa nova je akustické piano a kontrabas. Každý z muzikantů je něčím charakteristický a to dělá koření té desky."

. recenze My Garden

Bez dobrých muzikantů by to nebylo ono

Ihned po vydání u společnosti Warner Music se album My Garden ocitlo na 2. místě albové hitparády IFPI a jako novinka se umístilo nejvýše. Za sebou v první desítce nechalo například Bratry Ebeny, Coldplay, Lucii Vondráčkovou, Jaromíra Nohavicu či Madonnu. Mezi české "celebrity" se však Yvonne Sanchez nechystá. Na otázku, zda ji nelákají muzikály, odpověděla: "Ano, kdybych si mohla zazpívat a zatančit s Fredem Astairem. Mně se líbí muzikály jen z 30. - 50. let."