Ahmed má hlad

Ahmed má hlad | foto: Stránky skupiny

Balkán v Radosti

V pondělí 5. března se v pražském klubu Radost FX uskutečnil benefiční koncert Balkán v Radosti, na kterém vystoupily skupiny Ahmed má hlad a Bůhví. Celkem se na tomto studentském charitativním večeru vybralo 25 000 Korun, které poslouží k nákupu zdravotnických materiálů pro nemocnici ve Vrnjačka Banje.

Kromě živého vystoupení studentských kapel Bůhví a Ahmed Má Hlad se během večera promítaly i jugoslávské filmy nebo video příspěvek o nemocnici v jugoslávském městě Vrnjačka Banja. O hudební produkci se dále postarali DJ´s Kliment a Saša, kteří pokračovali v načatých balkánských rytmech.

Ahmed má hlad je devítičlennou skupinou, hrající, podle vlastních slov balkánský rock, což je jakási směs bigbítu a balkánských lidovek. Sestavu kromě klasických rockových nástrojů tvoří také dechová sekce, akordeón a housle. Skupina vystupovala poprvé v roce 1997 v dejvickém hostinci Na Slamníku, na podzim minulého roku již vystupovala na festivalu world music United Colors of Akropolis a rychle se zapsala do povědomí posluchačů tohoto stylu.
Folkrocková kapela Bůhví vznikla teprve na konci roku 1999, záhy však začala koncertovat na veřejnosti a kromě vystoupení v menších klubech si také odbyla produkci podél tratě loňského pražského maratonu.

Průběh večera

18:30

zahájení

19:00

promítání filmu z jugoslávské produkce

20:45

oficiální přivítání diváků a pozvání na vernisáž obrazů 

20:55

videopříspěvek z Jugoslávie o nemocnici Vrnjačka Banja

21:05

živé vystoupení kapel Bůhví (folkrock) a Ahmed Má Hlad (balkánský bigbít z Libně) 

22:30

poděkování a oznámení vybrané částky - 25 000Kč

22:40 3:00

DJ´s Kliment a Saša
Cílem akce bylo pomoci lidem, kteří jsou stále postiženi následky války, ale také vytvořit zázemí pro další charitativní akce. Aby bylo financování tohoto projektu jasné a průhledné, byla vybraná částka na konci vystoupení poslední skupiny zveřejněna a bude z ní přímo nakoupen zdravotnický materiál.