Záběr z českého filmu Mars | foto: CinemArt

Češi zapomněli vzít na Mars diváky. Do padesátky kin jich přišlo 371

  • 35
České filmové premiéry znovu prohrály u vlastních diváků na celé čáře. Dva herci v Hovorech s TGM zlákali za první víkend do jednasedmdesáti kin 3537 návštěvníků, film o naší vesmírné výpravě Mars jich měl ve dvaapadesáti sálech ještě desetkrát méně: 371.

Na prvních dvou místech víkendového žebříčku Unie filmových distributorů tak zůstaly trvalky, americký komiks Venom s 45 tisíci lidí a domácí romantická komedie Po čem muži touží s 31 tisíci diváků. Teprve třetí příčku obsadila novinka, stejnojmenné pokračování slavného hororu Halloween.

Z přírůstků týdne se slušně uvedla ještě americká rodinná fantasy Čarodějovy hodiny, na kterou zamířilo 22 tisíc příznivců trikových kouzel, nicméně také měla vůbec nejmohutnější nasazení: 133 kin.

Naopak hvězdně obsazená britská krimi Králové zlodějů se musela spokojit s necelými čtyřmi tisíci ctitelů herce Michaela Cainea a příběhů natočených podle skutečnosti.

Rozestupy mezi návštěvností tuzemských snímků jsou obrovské. Zatímco komedie Po čem muži touží se už blíží hranici čtyř set tisíc diváků, historický Toman má po třech týdnech na kontě 57 tisíc zájemců. A jestliže Hovory s TGM při startu dosáhly na desátou příčku, Mars uzavírá víkendovou dvacítku.


Témata: kino, komedie, Čára, premiér