Z filmu Ready Player One: Hra začíná | foto: Vertical Ent.

Na Spielbergovu hráčskou novinku přišlo o víkendu 68 tisíc diváků

  • 0
Premiérový snímek Ready Player One: Hra začíná, který spojuje dění v počítačové hře a v budoucí realitě, ovládl návštěvnost svátečního víkendu. Do 142 kin na něj přišlo přes 68 tisíc lidí, o dvacet tisíc více než na animovaného Králíčka Petra, který po minulé výhře skončil druhý.

Třetí místo si drží domácí road movie v režii Jiřího Vejdělka Tátova volha, která se po čtyřech týdnech promítání blíží čtvrt milionu diváků. Nejnověji si tragikomický výlet matky s dcerou v podání Elišky Balzerové a Tatiany Vilhelmové připsal 22 tisíc návštěvníků.

Čtvrtou příčku obsadil přírůstek akční série Pacific Rim: Povstání, pátou pak dětská detektivka Sherlock Koumes, ve které se pátrá po zmizelých zahradních trpaslících.

Následující tituly dvacetimístného víkendového žebříčku sestaveného podle dat Unie filmových distributorů už se musely spokojit s výsledky pod hranicí deseti tisíc diváků.

Z novinek o sobě dala vědět ještě francouzská komedie Vezmeš si mě, kámo? se šesti tisíci zájemci a drama podle skutečného únosu letadla Operace Entebbe, které oslovilo skoro čtyři tisíce diváků. Bezmála patnáct set ctitelů hudební scény objevilo v padesátce kin dokument Eric Clapton.