Whitney Houston na party před udílením cen Grammy (10. února 2007)

Whitney Houston na party před udílením cen Grammy (10. února 2007) | foto: Reuters

Houstonovou v dětství zneužívala sestřenice, odhalil dokument Whitney

  • 9
Nový dokument věnovaný životu Whitney Houstonové odhaluje skutečnost, že zpěvačka byla v dětství zneužívána svou sestřenicí.

Snímek Whitney, který režíroval Kevin Macdonald, má ve čtvrtek premiéru na festivalu v Cannes. V dokumentu mimo jiné promluví Houstonové dlouholetá asistentka Mary Jonesová, která tvrdí, že zpěvačka byla v dětství opakovaně sexuálně zneužita sestřenicí. Zpěvačka se s tím prý Jonesové svěřila. Podobnou zkušenost v dokumentu neadresně potvrzuje i Houstonové bratr Gary Garland-Houston.

Zmíněnou sestřenicí by měla být o osmnáct let starší Dee Dee Warwicková, taktéž zpěvačka, která občas zpívala v gospelové skupině Drinkard Singers doprovázející Houstonové matku Cissy. Zážitky z dětství mohly mít dle Jonesové vliv na komplikovanou osobnost Whitney Houstonové.

„Chtěli jsme, aby náš film napravil bulvární zkazky,“ uvedl dle Reuters ke snímku jeho producent Simon Chinn. „Tyto specifické souvislosti pomohou divákům lépe pochopit, kým Whitney vlastně byla, a mohou i napravit povědomí o její osobnosti,“ dodal.

Dee Dee Warwicková, která má na svém kontě dvě nominace na Grammy, zemřela v roce 2008. Samotná Whitney Houstonová ji následovala o čtyři roky později, když byla bez známek života nalezena ve vaně. Pozdější vyšetřování zjistilo, že za její smrtí stálo srdeční selhání i užití drog. Snímek Whitney se do kin dostane 7. července.