Z natáčení filmu Večírek | foto: Dawson Films

Porotce Čekovský mění SuperStar za Suchánkovu komedii Večírek

  • 0
Pod názvem Večírek se točí komedie, v níž se potkají Jiří Langmajer, Karel Roden, Taťána Dyková, Matěj Dadák nebo Miroslav Vladyka. Příběh o setkání bývalých spolužáků vychází z divadelní hry Michala Suchánka, jenž si poprvé vyzkouší filmovou režii.

Konverzační komedie o srazu po letech začíná na oslavě kolaudace rodinného domu manželské dvojice v podání Langmajera a Dykové. Postupně přicházejí někdejší třídní kráska čili Nela Boudová, třídní komik neboli Marek Taclík, třídní citlivka ztělesněný Rodenem.

Ale také neúspěšný zpěvák, kterého ztvární slovenský hudebník Marián Čekovský, nedávný porotce pěvecké soutěže SuperStar. Místo dalšího hosta však u dveří zazvoní podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydají autobusem – a cestou to začne jiskřit.

Suchánek se do režie vlastní látky pustil ze dvou důvodů. „Jednak se s autorem scénáře znám už od narození, nemusel mi tedy nic dlouze vysvětlovat, jednak si nerad oblékám každé ráno kostým,“ děkuje režisér hercům, kteří to „vzali na sebe“, a omlouvá se těm z jevištní verze, na něž ve filmové sestavě nezbylo místo. 

Hru Večírek uváděl Suchánek před sedmi lety v režii Ondřeje Sokola na jevišti  pražského Divadle Broadway. Premiéra filmu se plánuje už na letošní 12. listopad.