Bestiář s Karlem Rodenem a Danicou Jurčovou nabízí Nova v sobotu ve 20:40.

Bestiář s Karlem Rodenem a Danicou Jurčovou nabízí Nova v sobotu ve 20:40. | foto: Bioscop

TV tipy na víkend: Kdo vás zlikviduje dřív? Kanibal, nebo tlustý profesor?

  • 1
Další gurmánské zážitky doktora Hannibala Lectera, nějaké to skandální odhalení a citové potíže prostorově velmi výrazného profesora. To vše nabízí o víkendu televizní obrazovka. A vypadá to na pořádný bestiář.

PÁTEK 3. ŘÍJNA
Své nepřátele bez milosti zlikviduje S.W.A.T. - jednotka rychlého nasazení (Nova, 20:00). A likvidovat se bude dál, ovšem nutno říct, že nejslavnější kanibal v dějinách kinematografie Hannibal (Nova, 22:25) to provede rozhodně s větší grácií a dost možná nabídne i nějaký recept - třeba na mozeček.

Michael Douglas - My dva a KřenSkandální odhalení (Prima, 21:15) - to je thriller o muži, který dostal novou nadřízenou. Ke vší smůle právě tu, s níž před časem prožil velmi bouřlivý románek. A nervy nepovolí ani u kriminálky Vycházející slunce (Prima, 23:55), jež se točí kolem japonské kultury a především vraždy mladé dívky.

Pokud jste ještě neviděli opravdu pozoruhodný film Davida Cronenberga eXistenZ (ČT1, 23:05), určitě mu necelé dvě hodiny z páteční noci věnujte. A nechte se překvapit - vyzrazovat cokoli se v tomto případě nesluší.

SOBOTA 4. ŘÍJNA
BestiářHokejoví fandové, kteří nesehnali lístky, budou v sobotu určitě okupovat obrazovky při sledování úvodního zápasu NHL New York Rangers - Tampa Bay Lightning(Nova, 17:45). A dámy pak za odměnu budou chtít vidět filmový Bestiář (Nova, 20:40), tedy snímek Ireny Pavláskové podle knihy Barbory Nesvadbové. Dámy, upřímně - s vědomím takové náplasti snad opravdu bude lepší ten hokej.

Z obrazovky také zaútočí přerostlý Eddie Murphy coby Zamilovaný profesor (Prima, 20:00) a Arnold Schwarzenegger se představí jako brutálně akční Likvidátor (Prima, 22:10).

Harrison FordDost možná už jste jej viděli a dost možná se jím necháte vyděsit rádi znovu. Řeč je o výtečném horroru s Michelle Pfeifferovou a Harrisonem Fordem Pod povrchem (ČT1, 21:30). Klíčová otázka v tomto případě zní: Víš, s kým spíš a s kým spal partner před tebou?

NEDĚLE 5. ŘÍJNA
Víkend můžete zakončit s thrillerem Ohnivá bouře (Prima, 23:05). V něm velitel lesních hasičů Jesse zjistí, že při zásahu na jednom velkém požáru zachraňují s týmem uprchlé vězně, kteří jsou nebezpeční. Anebo zkuste filmové drama Slib (ČT2, 22:25), které vás určitě přesvědčí o tom, že to, co považujeme za správné, se nemusí vždy shodovat s otcovskou autoritou.