Z filmu La Dolce Vita (Sladký život)

Z filmu La Dolce Vita (Sladký život) | foto: archiv

TV tipy na středu: Sladký život v televizní pasti

  • 0
Ve středu se vyplatí u obrazovky vydržet až do noci. Tedy pokud máte slabost pro italskou kinematografii a prokoušete se seriály či jinými soukromými pastmi.

STŘEDA 1. ŘÍJNA
Herec Jan BudařPrvní říjnový den televizní obrazovka nabízí další epizodu z nováckého projektu Soukromé pasti, tentokráte nazvanou DNA jako důkaz (Nova, 20:00). A tentokrát nepůjde ani o ryze ženské téma - když se mladý právník Viktor snaží zachránit život svému otci, který onemocněl leukémií, vyjde najevo, že nejsou příbuzní. Ve snaze najít biologického otce zjistí Viktor i jeho blízcí, že některé pravdy jsou zbytečné, protože nikomu a ničemu nepomohou.

První filmový titul na středeční večer je opět vzpomínka na Clinta Eastwooda v dobách, kdy neměl všechny vlasy sněhově bílé a sbíral divácké body jako drsný Harry Callahan. Konkrétně se můžete podívat na pětadvacet let starý krimifilm Sudden Impact (Prima, 23:25). Inspektor Callahan je v něm pro svoji nesmiřitelnost poslán mimo San Francisco a pátrá po vrahovi členů zločinecké bandy. Sám se přitom tradičně ocitne ve smrtelném nebezpečí.

Sladký život (La Dolce Vita)Skutečnou lahůdku ale televizní dramaturgové ukryli hluboko do noci. Pokud nemusíte ve čtvrtek brzy vstávat a ještě jste neviděli slavný Felliniho Sladký život (ČT2, 0:55), tedy obraz života vysoké římské společnosti na přelomu padesátých a šedesátých let, rozhodně to napravte!