Štěpán Benoni a Marta Dancingerová při natáčení seriálu Duch | foto: TV Prima

Zase jeden smíšený policejní tandem. Prima točí krimiseriál Duch

  • 12
Osmidílný krimiseriál s názvem Duch natáčí televize Prima. Hlavní hrdina, kterého hraje Štěpán Benoni, je sice policistou, ale ambice a odvaha mu trochu scházejí. Po boku u stojí Marta Dancingerová coby vyšetřovatelka, která má naopak pro strach uděláno.

Benoniho vyšetřovatel působící v elitní jednotce Národní centrály proti organizovanému zločinu je nenápadný introvert.  Nevyniká v akcích, zkoušky ze střelby dělává na spodní hranici a s kondicí je na tom obdobně. Podle herce představuje spíše typ analytika.

„Není zvyklý chodit do terénu. Vlivem okolností se však dostane do akce, a ta dopadne všelijak, protože se objeví pomocník, který mu změní život,“ prozrazuje Štěpán Benoni.

Marta Dancingerová svou hrdinku popsala následovně: „Schopná ambiciózní žena, která má ráda přesnost, disciplínu. Je i celkem ironická, což je mi blízké. Zato co se drsné odvahy týče, v tom k ní mám daleko.“

Herečku coby fanynku Harryho Pottera těší, že tu potká jednu z tváří série, Predraga Bjelace. „Samozřejmě hraji mafiána, nic jiného se mně nenabízí, ale je v tom trochu háček, který prozradit nemohu,“ naznačuje herec.

Každá z osmi epizod je podle tvůrců aktuální a někdy se děj váže i ke skutečným případům. V seriálu se dále objeví Petr a Pavel Baťkovi, Petr Vaněk, Pavel Nečas či Verica Nedeska. Termín vysílání zatím Prima nesdělila.