Vojtěch Kotek  v krimiseriálu Einstein

Vojtěch Kotek v krimiseriálu Einstein | foto: TV Prima

Televize Prima ruší nasazení premiér sezony, Einsteina a Zlaté masky

  • 14
Patřily k ohlášeným pilířům jarní sezony na Primě, těsně před premiérou se však stahují z programu. Jak zábavný pořad Zlatá maska, který měl startovat v pátek, tak seriál Einstein, jenž měl začít v sobotu; oba v hlavním večerním čase.

Tentokrát však nejde o přímý důsledek bezpečnostních opatření před šířením koronaviru, protože oba nové pořady už byly hotové. Nemuselo se tedy rušit jejich natáčení jako v případě jiných seriálů Primy, konkrétně nových dílů dlouhodobých projektů Modrý kód a Slunečná.

Obě novinky se podle dostupných informací staly obětí nepřímých dopadů současné situace, tedy odlivu televizních inzerentů.

 Bez reklam by se totiž nákladné pořady – Zlatá maska se kvůli utajení dokonce točila v zahraničí – prostě nezaplatily, takže je nahradí jiné tituly. 

Zábavný pořad Zlatá maska slibuje klání celebrit ve zpěvu naslepo, protože soutěžící vystupují pod bizarními maskami páva, jednorožce nebo ufona. Kdo se pod nimi skrývá, hádají podle hlasu „detektivové“, mimo jiné Jiřina Bohdalová, Jakub Prachař či Libor Bouček.

Einstein s podtitulem Případy nesnesitelného génia spadá do rodu komediálně laděných detektivek. Vojtěch Kotek tu představuje prapravnuka Alberta Einsteina, jenž má stejně vysoké IQ jako sebevědomí a s policií spolupracuje jen proto, aby zapomněla na jeho vlastní hříchy – tedy zpočátku. 

Seriál Slunečná mohou nyní diváci sledovat pouze v úterý, ve čtvrtekr se vrátí seriál Vinaři, v pátek zábavný pořad Máme rádi Česko a v sobotu seriál Temný Kraj. „Během natáčecí pauzy se seriálové i zpravodajské tváře zapojují do kampaní v šíření osvěty v boji proti koronaviru,“ sdělila Gabriela Semová z Primy.