American Horror Story: Kult | foto: Prima Cool

TELEVIZIONÁŘ: Trumpova maska, Lynchova dcera, děsiví klauni

  • 0
Série American Horror Story se v sedmém příběhu nazvaném Kult, který od neděle nasazuje Prima Cool, zaměří na poměrně nedávné události.

A třebaže nepracuje s nadpřirozenými démony, příběh zasazený do období po amerických prezidentských volbách v roce 2016 straší dost, včetně masek vítěze Donalda Trumpa i jeho protikandidátky Hillary Clintonové. 

Sousedskou komunitu na předměstí ohrožuje nebezpečný kult vraždících klaunů a hrdinka, jíž přivodily úzkostné stavy už samy výsledky voleb, se musí obávat o život vlastní i svých nejbližších.

Novinka vychází částečně z reálných událostí, mimo jiné z pověstného běsnění takzvané Mansonovy rodiny, a zájem si získala mimo jiné faktem, že závěrečnou jedenáctou epizodu režírovala Jennifer Lynchová, dcera režiséra Davida Lynche. 

Navíc tu Lena Dunhamová ze seriálu Girls hraje skutečnou historickou postavu Valerii Solanasovou, která se pokusila zavraždit Andyho Warhola, a v jedné z vedlejších rolí hostuje rocker Rick Springfield. 

Na rozdíl od digitálních verzí byla pro televizi zmírněna dvouminutová scéna střelby do davu na politickém mítinku, a to kvůli skutečnému teroristickému útoku na návštěvníky hudebního festivalu, který se odehrál v Las Vegas v roce 2017.