Z filmu Děda, postrach rodiny (2020) | foto: Bontonfilm

VIDEO: Z Roberta DeNira je postrach rodiny. Pouští se do války s vnukem

  • 0
Had v posteli, rozsypané skleněnky i fingovaný infarkt. Malý Peter se pouští v komedii Děda postrach rodiny do války se svým dědečkem Edem v podání Roberta DeNira. Musel mu totiž přenechat svůj oblíbený pokoj a přestěhovat se na půdu. Film vstoupí do kin 10. září.

Film je inspirovaný stejnojmennou knihou Roberta Kimmela Smithe a na scénáři pracoval tým čtyř autorů. Dědeček se v příběhu stěhuje do domu své dcery Sally. Z události, která měla být původně radostná se však rychle stává rodinná katastrofa. 

Režie komedie se ujal Tim Hill, který stojí za animovanými filmy Alvin a Chipmunkové, Hop nebo Garfield 2. Proslavil se však především jako režisér dětského televizního seriálu SpongeBob v kalhotách. 

Hlavní roli malého Petera ve filmu ztvárnil Oakes Fegley známý ze snímků Můj kamarád drak, Okouzlení nebo Stehlík. Na plátně se objeví také Christopher Walken, Uma Thurmanová, Jane Seymourová nebo Rob Riggle. 

Natáčení filmu se konalo už v květnu 2017, premiéra měla být o rok později. Posouvala se však kvůli usvědčení Harveyho Weinsteina ze sexuálního obtěžování. Jeho společnost Dimension Films měla snímek posílat do kinodistribuce.