Vetřelec - Herečka Sigourney Weaverová

Vetřelec - Herečka Sigourney Weaverová | foto: Profimedia.cz

Pátý Vetřelec? Sigourney Weaverová se nebrání

  • 25
Důstojnice Ellen Ripleyová i její celoživotní protivník Vetřelec se možná vrátí. Herečka Sigourney Weaverová totiž připustila, že by se do slavné role klidně vrátila.

Původně měl na konci prvního filmu Vetřelec ukousnout hlavu jediné přeživší kosmonautce, posadit se do jejího křesla a jejím hlasem odvysílat zprávu na zem. Tehdy ovšem zasáhla filmová studia.

Mimozemšťané v lidské fantazii: VetřelecByť by pointa, vzešlá z hlavy režiséra Ridleyho Scotta, určitě působila efektně, filmový svět by přišel o jednu z nejvýraznějších filmových hrdinek všech dob - Ripleyovou v podání Sigourney Weaverové.

Souboj Vetřelec proti Ripleyové se na filmové plátno dostal celkem čtyřikrát. Poprvé před devětadvaceti lety v režii tehdy začínajícího Ridleyho Scotta, naposledy v roce 1997 pod taktovkou stvořitele Amélie z Monmartru Jean-Pierra Jeuneta.

. Zemřel "otec" Terminátora či Vetřelce

Ve věku 62 let zemřel v Malibu přední světový odborník na filmové efekty, renomovaný tvůrce hollywoodských monster Stan Winston.

Teď to vypadá, že nic nebrání tomu, aby se Ripleyová vrátila popáté. Herečka to totiž v rozhovoru pro britský OK! Magazine připustila.

"Určitě bych do toho šla, kdyby to dělal režisér, jako byl Ridley Scott a měli bychom dobrý nápad," prohlásila Weaverová s tím, že oscarový režisér projevil zájem také.

Trailer k filmu Vetřelec z roku 1979

Už v dubnu totiž herečka utrousila pár slov pro televizi MTV. "Naposledy, co jsme se s Ridleym viděli, tak jsme o tom hovořili. Shodli jsme se, že ten příběh nás pořád zajímá," prozradila.

Samozřejmě že takové řeči rozdráždily fanoušky po celém světě. Už teď na internetu diskutují o tom, zda má v době, kdy jejich oblíbenou kreaturu "zdiskreditoval" snímek Vetřelec v. Predátor, cenu se k Ripleyové vracet.

Objevily se i první spekulace o možném námětu, je ovšem nutné brát je s rezervou. Podle nich by v pátém díle měli Vetřelci - Ripleyová by měla být jedna z nich - obsadit Zemi. A lidé se samozřejmě budou bránit.