První klapka seriálu Kameňák

První klapka seriálu Kameňák | foto: TV Nova

Nova natáčí komediální seriál Kameňák, navazující na filmovou sérii

  • 36
Televize Nova zahájila na Mělnicku natáčení komediálního seriálu Kameňák, který volně naváže na stejnojmennou filmovou sérii. Před kameru se vrátí mimo jiné představitelé ústředního manželského páru Václav Vydra a Jana Paulová.

Děj seriálu vychází ze stejného základu jako předešlé filmy založené na anekdotách. Odehrává se v Kameňákově, ve kterém sedí na radnici starosta v podání Václava Vydry. Se svým zástupcem, kterého hraje Pavel Kikinčuk, podají přihlášku do celorepublikové soutěže Pozitivní město roku.

Ministerstvo slibuje vítězi sto milionů korun. Soutěžící však musí splnit řadu kladných kritérií, jako je rostoucí počet obyvatel, dobrá zdravotní péče, rozvinutý kulturní, společenský a sportovní život nebo čistota, což se Kameňákovu opravdu nikdy nedařilo.

Režie projektu se ujal Ján Novák, který už jeden díl filmového Kameňáku natočil a tvrdí: „Chtěli jsme příběh, na který můžeme pověsit spoustu vtipů.“ Vydra, kterého dále doplní Leoš Noha, Alice Bendová či Veronika Žilková, s odkazem na start původní série dodává, že jako by omládl. 

První tři díly filmové série Kameňák natočil Zdeněk Troška v letech 2003 až 2005, pak se věnoval jiným projektům. Kameňák 4 přidal před pěti lety právě Ján Novák, jenž jenom letos uvedl do kin už tři své filmy, Vánoční Kameňák v režii F. A. Brabce vznikl roku 2015.  TROŠKA