Zemřel herec Václav Glazar, proslavil se v kostýmu jeptišky v Kameňáku

  • 32
Václav Glazar zemřel ve středu, bylo mu 65 let. Informaci přinesl režisér Zdeněk Troška, jehož série filmových Kameňáků Glazara proslavila. Herec měl zdravotní potíže už dříve, loni v létě skončil v nemocnici na přístrojích.

„Ráno měl zástavu srdce, je mi to moc líto,“ potvrdil informaci o úmrtí Václava Glazara pro Frekvenci 1 režisér Zdeněk Troška. Glazar byl jednou z výrazných hvězd snímku Kameňák z roku 2003, objevil se i v jeho pokračováních včetně Vánočního Kameňáku z roku 2015.

Glazar, který se původně živil chovem ušlechtilých psů či poštovním doručováním, se poprvé před kamerou objevil v Roku ďábla (2002). Později si zahrál ve filmu Skeletoni.

Ve světě filmu a zábavy se však pohyboval už dřív. Od roku 1990 působil jako dramaturg a scenárista, nejprve v tvůrčí skupině Čestmíra Kopeckého v České televizi a poté se podílel na zábavných pořadech Primy.

V roce 2003 založil s Jiřinou Kottovou a Jaroslavem Čejkou kabaret Srdce a kámen, kde působil jako umělecký režisér, konferenciér, herec i zpěvák.