Paul Newman

Paul Newman - Paul Newman. | foto: Profimedia.cz

Newman oznámil konec filmování

  • 7
Filmová legenda Paul Newman oznámil, že chce skončit s filmem i s automobilovým závoděním. Závodit budu už jen rok a natočím poslední film, řekl 80letý herec. "Myslím, že v obou směrech se to schyluje ke konci," řekl.

"Závodit budu pravděpodobně ještě rok...  Film si natočím ještě jeden pro štěstí," řekl herec.

Odmítl prozradit, o čem bude. Naznačil ale, že by se v něm mohl objevit po boku své legendárního filmového partnera Roberta Redforda. Společně s ním zazářil ve filmech Butch Cassidy a Sundance Kid či Podraz.

"Na těch spekulacích může být něco pravdy," řekl Newman. "Strašně nerad mluvím o něčem, dokud to není na papíře, ale porozhlížíme se společně po něčem už 20 let a v poslední době hledáme usilovněji."

Modrooký idol milovníků filmového umění, který si poprvé zahrál v roce 1954 ve filmu Stříbrný kalich (The Silver Chalice), je vášnivým fanouškem automobilového sportu. Propadl mu v roce 1968, kdy natáčel film Vítězství (Winning). Už řadu let úspěšně působí v amerických automobilových šampionátech jako majitel týmu.

Počátkem ledna vyvázl bez zranění z nehody během testování vozu na únorový vytrvalostní závod v Daytona Beach. 

Ale i této své lásky se prý hodlá vzdát, aby mohl trávit více času s manželkou Joanne Woodwardovou, se kterou je šťastně ženatý už 47 let.

,