Jubilejní znělku MFF opět točí Ondříček

  • 2
Znělku k jubilejnímu 40. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary natáčí režisér David Ondříček. K tomuto úkolu se jako první dostal už podruhé, zejména proto, že jeho znělka l 37. ročníku uspěla ve čtenářské anketě.

David Ondříček, tvůrce úspěšných filmů Samotáři a Jedna ruka netleská, obsadil do legendární znělky s trojicí Tros Sketos výtvarníky Františka Skálu, Jaroslava Rónu a Aleše Najbrta.

"Znělka v loňské anketě skončila první, a to s velkou převahou. I to byl jeden z důvodů, proč se Ondříček stal prvním filmařem, který už podruhé vytvoří festivalovou znělku," uvedla Tereza Peřinová z tiskového oddělení festivalu.

Mottem spotu, který doprovodí jubilejní festivalový ročník, je slogan o tom, že "...život začíná po čtyřicítce". Jeho hlavní postavou se stal zatím bezejmenný oslavenec v podání Roberta Nebřenského a znělka bude tak trochu vyprávěním o jeho životě.

"V pestrém narozeninovém reji se mihnou i postavy z ostatních znělek - promítač, trestanec, dívka z bazénu či skupina Tros Sketos," dodala Peřinová. Tvořit však budou jen pozadí záběrů, takže na divácích bude, zda a kde se jim bývalé hrdiny podaří objevit.

Vedení karlovarského festivalu však upozorňuje, že prezident Jiří Bartoška, umělecká ředitelka Eva Zaoralová ani Marek Eben, kteří si ve znělce zahráli loni, mezi nimi určitě nebudou.

Choreografem letošní znělky je Michal Caban, za kamerou stál Richard Řeřicha, hudbu složil Pavel Rejholec, scénu vytvořil architekt Jan Vlasák a střih má starosti Michal Lánský.

"Mým trochu neskromným přáním je, aby lidé při projekci stáli na sedačkách a tančili," uvedl režisér Ondříček. Zda se mu to podaří a znělka zvedne publikum ze židlí, budou moci posoudit už hosté oficiálního zahájení karlovarského festivalu 1. července.

Tros Sketos v akci: zleva Jaroslav Róna, Aleš Najbrt, František Skála. Takhle vyváděli, když chystali plakát pro Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech.

,