Robert De Niro, zakldatel festivalu Tribeca

Robert De Niro, zakldatel festivalu Tribeca | foto: Profimedia.cz

Deset filmových dnů na YouTube. Festival We Are One propojí celý svět

  • 0
Více než dvacet mezinárodních filmových festivalů včetně karlovarského spojilo síly pro uspořádání akce s názvem We Are One: A Global Film Festival. V době, kdy „živé“ přehlídky zbrzdila pandemie, se odehraje od 29. května do 7. června na YouTube.

Za nápadem stojí americký festival Tribeca, postupně se přidaly Cannes, Toronto, Sundance, Benátky, Berlín, Tokio či New York. Zástupci každého z festivalů vyberou pro společný projekt snímky chystané pro vlastní program.

Okamžitě se rozpoutaly spekulace o konkrétních titulech včetně otázky, zda by se v rámci globální online přehlídky mohla uskutečnit světová premiéra nejnovější bondovky Není čas zemřít, ale pořadatelé je zatím nekomentují.

Ani tým karlovarského festivalu nesmí nic prozradit. „Naši část projektu We Are One: A Global Film Festival právě dáváme dohromady, ale Tribeca si nás zavázala k mlčenlivosti až do jejich slavnostního vyhlášení kompletního programu akce,“ uvedl programový ředitel Varů Karel Och.

Organizátoři pouze potvrdili, že veškerý program bude přístupný zdarma, že zahrne filmy celovečerní i krátké, hrané i dokumentární, hudební i komediální a že výtěžek akce podpoří Světovou zdravotnickou organizaci.

„Často mluvíme o léčivé schopnosti filmového zážitku - a  přesně to právě nyní všichni potřebujeme,“ prohlásila Jane Rosenthalová z pořadatelské společnosti Tribeca Enterprises. 

„Jsme hrdí na svou účast v naprosto unikátním projektu, který tu ještě nikdy v historii naší planety nebyl,“ dodal Robert Kyncl z kanálu YouTube, který už zve v reklamní kampani na virtuální festival fanoušky z celého světa.