DO KINA: Přijde muzika i pohádka, ale nejvíce pobaví domácí Vlastníci

  • 4
Mezi šesti novinkami týdne se najde rockový koncert i animovaná disneyovka. Nicméně nejvydatnější porci ozdravného smíchu tentokrát nabízí domácí komedie z domovní schůze nazvaná Vlastníci.

Komedie Vlastníci, prvotina divadelníka Jiřího Havelky, vychází z režisérovy hry i z jeho osobní zkušenosti. Účastníky výbušné schůze sdružení majitelů bytových jednotek hrají Tereza Ramba, Vojtěch Kotek či Dagmar Havlová.

Animovaná pohádka Ledové království II bude kralovat rodinným výpravám. V druhém dílu úspěšné disneyovky se princezna Anna a Elsa spolu s kamarády sobem či sněhulákem vydají na nebezpečnou cestu.

Italský thriller První zrádce, který natočil Marco Bellocchio, líčí skutečný justiční případ. Jeho hrdina totiž svědčil proti svým kolegům z organizace Cosa Nostra, čímž odstartoval historicky největší proces s mafií.

Krimi s názvem Slitování pochází z Francie a začíná o vánoční noci plné násilí. Policejní tandem, jejž tvoří místní rodák a nováček z akademie, při hledání vraha staré dámy narazí na dvě ženy, které spolu žijí a pijí.

Drama Zábava, zábava přináší příběhy tří žen různého věku, které se rovněž nacházejí v různých fázích závislosti na alkoholu. Jedna operuje nemocné, druhá zatím jen studuje, třetí zastává post prokurátorky.

Hudební dokument Depeche Mode: Spirits in the Forest přesahuje obvyklý rámec záznamu z turné. K vystoupení kapely přidává osudy šesti fanoušků. Ukázky a komentář najdete na videu.